2012. november 11., vasárnap

Zöldségleves daragaluskával




Újra a rövid hétvége jegyében, most egy 20 perc alatt elkészíthető levest osztok meg. Előre bocsátom: nem a konyhaművészet csúcsával fogtok találkozni, de sokszor jól jön egy gyors recept.

Hozzávalók
Leves:
1 zacskó fagyasztott zöldségkeverék (általában francia keveréket használok)
olaj
só, bors
zöldségleves kocka

Daragaluska:
1 tojás
búzadara
bors
zöldségzöld

Először a daragaluskát készítem el, mert amíg megpuhul a zöldség a levesben, addig megszívja magát a dara és így lesz finom, puha a galuskánk. Felverem az egész tojást és annyi darát teszek bele, amennyit felvesz. Pici borssal és aprított zöldségzölddel ízesítem.
Használom ennek a galuskának egy "extrább" változatát: a hipergyors májgaluskát, ami úgy készül, hogy a fenti daragaluskához hozzákeverek egy kis doboz májkrémet.

A leveshez a zöldséget kevés olajon megpirítom, majd felöntöm vízzel. Sóval, borssal, zöldségleves kockával vagy ételízesítővel ízesítem. Amikor a zöldség megpuhul beleszaggatom a galuskákat.