2012. november 25., vasárnap

Francia csokoládés pite



Ha egy gondolattal szeretném jellemezni: a tömény bűnbeesés. Nagyon csokis, nagyon finom!

Az eredeti recept szerint a tésztája vajas tészta, én linzertésztát készítettem. Receptje: ITT.

A linzertésztát pite sütőformába helyeztem és félig megsütöttem.

Krém:
30 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
4 dkg barnacukor
3 tojás + 3 tojássárgája
8 dkg vaj
3 dl tejszín

A csokoládét apró darabokra törjük, ráöntjük a tejszínt és felforraljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Hagyjuk kihűlni. Egy másik edényben a tojásokat és a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt csokikrémhez adjuk. 
A félig sült tésztára öntjük és alacsonyabb hőmérsékleten (100 C fok) kb fél óráig sütjük. Tálalás előtt 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tiszta csokoládé, ennek ellenére mégsem tömény édesség.