2012. december 1., szombat

Fafülgombás kínai pirított tészta




A kínai konyha nagy kedvenc nálunk. Jobban szeretem itthon készíteni, mert a mi ízlésünknek a kínai éttermek túl olajosak, nehezek. Az alapanyagok tekintetében a magyar boltok már elég jól ellátottak kínai dolgokkal, így a saját ízlésünkhöz igazíthatjuk a kínai konyhát.

Ezt a receptet Dóri lányom hozta, a kedvéért próbáltuk ki. Nagyon finom lett, bátran ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók:
0,5 csomag spagetti
2 szál sárgarépa
1 kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
fél doboz szárított fafülgomba (Sparban biztosan kapható)
40 dkg csirkemell filé kockára vágva
5 evőkanál szójaszósz
só (ízlés szerint)
1 kiskanál ételízesítő
1 kiskanál fokhagyma granulátum
1 kiskanál cukor
1 kiskanál őrölt fehérbors
1 kiskanál chili
majoranna, kakukkfű, őrölt gyömbér (mindegyikkel meghintjük a ragu tetejét)


A ragu, tészta nélkül (nagyon guszta)

Gombás ragu készítése:
Első lépésként előkészítjük a zöldségeket. A fafülgombát forró vízbe áztatjuk és megvárjuk, míg 2-3-szorosára duzzad, megpuhul, majd csíkokra vágjuk. A sárgarépát, kaliforniai paprikát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A hagymát cikkekre szeljük.
Egy WOK serpenyőbe olajat hevítünk és beletesszük a kockára vágott csirkemellet. Fehéredésig sütjük, majd beletesszük az előkészített zöldségeket. Sózzuk és minden felsorolt fűszert hozzáteszünk. Meglocsoljuk az 5 evőkanál szójaszósszal (én sötét - dark soy sauce-t  - használok). Együtt sütjük annyi ideig, míg a spagettit megfőzzük.
A spagettit félbe törjük, így főzzük puhára. Ha kész, ráöntjük a gombás ragura és rövid ideig összesütjük.


Gyorsan elkészíthető, tartalmas egytálétel. Aki kedveli a kínai ízvilágot, próbálja ki! Jó étvágyat!