Hozzávalók:
0,5 kg szilva (magozott)
1 evőkanál citromlé
cukor - ízlés szerint
egész fahéj 3-4 db
2 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
A szilvát feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, citromlét, fahéjat és addig főzzük, míg a szilva megpuhul. Miután megpuhult botmixerrel pépesítjük a levest (elvileg át kellene szűrni, de én nem szoktam, mert szeretem a megmaradó gyümölcsrostokat benne).
Visszatesszük a tűzre, felforraljuk és a tejszínben elkevert keményítővel sűrítjük.
Túrógombóc
25 dkg túró
2 evőkanál liszt
1 tojás
1 csipet só
3 vaníliás cukor
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk és lobogó enyhén sós vízben kifőzzük. Mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, akkor biztosan puhák, készre főttek.
Gyorsan elkészül és nagyon finom! :)