Hozzávalók:
25 dkg gomba
1 fej hagyma
1 szál répa
1 szál zöldség
1-2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
só, bors, ételízesítő, pirospaprika, tárkony
A galuskához:
1 tojás
kb. 15 dkg liszt
csipet só
víz
A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, zöldséget, gombát. Kevés vizet öntünk alá, majd fűszerezzük: borssal, paprikával, ételízesítővel, sóval.
Ezt követően belenyomjuk a fokhagymát, majd felengedjük vízzel.
Míg fő a leves elkészítjük a galuskát. Amikor a zöldségek megpuhultak beleszaggatjuk a nokedlit. Bőségesen megszórjuk tárkonnyal.
Elkészítjük a rántást: kis lángon 3 evőkanál olajat elkeverünk 2 evőkanál liszttel és világos zsemle színű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadunk 1 teáskanál pirospaprikát, belekeverjük a 2 dl tejfölt és egy keveset a leves levéből. Miután simára kevertük hozzáadjuk a leveshez, és egyet forralunk rajta.
Ezt követően belenyomjuk a fokhagymát, majd felengedjük vízzel.
Míg fő a leves elkészítjük a galuskát. Amikor a zöldségek megpuhultak beleszaggatjuk a nokedlit. Bőségesen megszórjuk tárkonnyal.
Elkészítjük a rántást: kis lángon 3 evőkanál olajat elkeverünk 2 evőkanál liszttel és világos zsemle színű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadunk 1 teáskanál pirospaprikát, belekeverjük a 2 dl tejfölt és egy keveset a leves levéből. Miután simára kevertük hozzáadjuk a leveshez, és egyet forralunk rajta.