Farkas Andi kolléganőm Kráter szeleténél találkoztam ezzel a piskótával először és rögtön tudtam, hogy Ő az igazi. :))
Gyönyörű magas, lágy, szellős (és napok múlva is puha)
Hozzávalók:
6 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
1 sütőpor
1 dl tej
1 dl étolaj
A 6 EGÉSZ tojáshoz (igen-igen!! nem kell szétválasztani a sárgáját a fehérjétől) hozzáadom a 25 dkg cukrot. Habosra keverem (ez kb. 10 perc). Hozzáadom a 25 dkg lisztet a sütőport, a tejet, az olajat (így egyszerre) keverőgéppel összekeverem és már mehet is sülni! 180 C fokra előmelegített sütőben sütöm. Tűpróbáig sütjük, ne hagyjuk kiszáradni!
Ha kakaósat szeretnénk a liszt mellé két evőkanál kakaóport is adjunk hozzá.
Ha színes tortát sütök, akkor a piskóta is mindig színes, harmonizálva a külsővel. Ilyenkor folyékony ételszínezőt használok.