2012. október 27., szombat

Amerikai krémes, egy "amerikás" ünnephez





AMERIKAI KRÉMES

Hozzávalók:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor
13 evő kanál víz.

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon kb. 20 percig sütjük.

Krém:
7 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl víz.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a vízzel simára keverjük és sűrűre főzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük. 20 percig  közepes hőmérsékletű sütőben továbbsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tortához a krémet narancssárgára festettem ételfestékkel. Ez a púpos hátú fekete macska nem hozott nekem szerencsét, mivel először fekete kristálycukorból készítettem el, de legnagyobb bánatomra megolvadt a cukor és elfolyt a macsek. Végül marcipán cica lett belőle.

Az eredeti recept szerint itt még nem ér véget a történet, mert a krémre teszünk egy tejszínhab réteget is. Ez egy nagyon könnyű, igazán habos, nem túl édes sütemény. Nagyon emlékeztet az íze gyermekkorom képviselőfánkjára.