A mákos guba soha nem volt a kedvencem. Nem szerettem az olyan ételeket, amik szétáztatott péksüteményből készültek. Ezt a receptet Violától kaptam, aki amellett, hogy az egyik legkedvesebb eladó a városunkban, kiváló háziasszony és szakács is. Egy nagyon egyszerű változtatással számomra is kedveltté tette a mákos gubát.
Mivel aznap, mikor készült, fotós hangulatban voltam, így képregény formájában a recept:
Hozzávalók:
8-10 kifli (én friss kiflit használok)
1 l tej
2 csomag vanília puding
8 ek cukor
darált mák
A kiflit felkarikázzuk, egy tálat kivajazunk és a kifli felét elterítjük benne.
A 2 csomag pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot a tejet és sűrűre főzzük...
... majd hozzákeverjük a darált mákot
Így néz ki a mákos puding :))
A puding felét ráöntjük a felkarikázott kiflire.
Majd rátesszük a kifli másik felét és ráöntjük a maradék pudingot.
180 C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg megpirul a teteje.