Egy pikáns, érdekes ízvilágú leves, fűszeresen savanykás.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
30 dkg kolbász (én lecsókolbászt használok, nem tudom a nevét, de krinolinszerű, "mócsing"mentes)
25 dkg cukorborsó
25 dkg zöldbab (ez most kimaradt, sárgarépa ment helyette)
2,5 dl tejföl
1 ek liszt
fél citrom leve
1 teáskanál mustár
1 babérlevél
tárkony
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
A hagymát az olajon megpirítjuk, rátesszük a felkarikázott kolbászt és pirítsuk együtt néhány percig. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a zöldbabot, cukorborsót. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, egy babérlevelet, pici őrölt köményt.
10-15 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. A tejfölt összekeverjük a liszttel, citromlével, mustárral és besűrítjük vele a levest. Újraforraljuk és megszórjuk egy kis tárkonnyal.