2013. március 9., szombat

Gesztenyés csiga




Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 csipet só
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg cukor
1 dl olaj 
1 tojás

Töltelékhez
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg olvasztott vaj
1-2 evőkanál tej

A tésztához a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A két lisztet összekeverjük és hozzáadjuk a sót, majd minden többi összetevőt és tésztát dagasztunk belőle. Elég lágy és ragacsos tésztát kapunk, de ilyennek kell lennie. Letakarva duplájára kelesztjük. 

Elkészítjük a tölteléket: a gesztenyepürét az olvasztott vajjal és tejjel simára keverjük.

Ha a tészta megkelt két részre vágjuk, alaposan lisztezett nyújtólapra borítjuk és kinyújtjuk. Megkenjük töltelékkel, feltekerjük és 16 db-ra vágjuk. Ezt megismételjük a tészta másik felével.

Tepsibe tesszük a csigákat és 30 percig újra kelesztjük. 180 C fokos sütőben 15 percig sütjük. 15 perc után átkenjük a csigákat vajas tejjel (3 dl tejhez 1 evőkanál olvasztott vajat teszünk), majd visszarakjuk a sütőbe még 2-3 percre.

Mikor a csigák kihűltek olvasztott csokoládéval díszíthetjük.