Piszke blogján találtam a receptet és szombati ebéd gyanánt kipróbáltuk. Nagyon kellemes túrós-citromos ízvilágú, könnyű, lágy állagú étel. Ahogy Piszke írja: egy tartalmas leves után főfogásként, de desszertként is méltán megállja a helyét.
Hozzávalók:
0,5 kg túró
2 tojás
4 dkg porcukor
5 dkg liszt
2 citrom reszelt héja
2 vaníliás cukor
6 dkg vaj
1 kis pohár tejföl + ízlés szerint porcukor
A túrót szitán áttörjük és elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a két tojássárgával. Belereszeljük a citromhéjat és a lisztet, végül a habbá vert 2 tojásfehérjét. Fél órát állni hagyjuk.
A pihenési idő után vastagon lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk majd a felhevített vajon kisütjük. Porcukorral elkevert tejföllel tálaljuk.