Hozzávalók:
1 csomag piskótakorong
Vanília krém
Tejszínhab (2 dl + porcukor + habfixáló)
0,5 kg eper (vagy tetszés szerint más gyümölcs)
Vaníliakrém
4 tojássárgája
4 tojássárgája
10 dkg cukor
4 dl tej
2 dl tejszín
4 teáskanál keményítő
1 teáskanál vanília aroma
Egy közepes méretű lábosban a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt, vanília aromát, végül a tejet, tejszínt is. Simára keverjük majd feltesszük főni. Sűrűsödésig főzzük.
A tejszínt tetszés szerinti porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítás
Egy üvegtál aljába teszünk egy sor darabokra tördelt piskótakorongot, amit beborítunk a gyümölccsel, majd a vaníliakrém felével. Újra egy sor piskóta, egy sor gyümölcs és egy réteg krém következik. A végén tejszínhabbal borítjuk a krémdesszertet és gyümölccsel díszítjük.
Gyorsan elkészíthető, mindenki imádni fogja! :)