2013. január 20., vasárnap

Káposztasaláta




A legeslegegyszerűbb és legimádnivalóbb saláta, amit nagyon sokszor készítek, mert nálunk mindenki teljesen odáig van érte. Leginkább lilakáposztából készítem és egyszerre csak egy fej káposztából, mert egy nap után fogyasztható, isteni ropogós és szeretem, ha mindig friss.

Egy fej káposztát vékony csíkokra gyalulunk. Hozzáadunk 2 fej vöröshagymát és besózzuk. Nem tudok mennyiséget írni, érzéssel, mindenki a saját ízlése szerint készítse.
Sózás után kb, 1 órát állni hagyjuk, addig a só hatására elég sok vizet ereszt. Ebben a sós lében átforgatjuk, majd ecetet és cukrot adunk hozzá. Jó pár percet szoktam "játszadozni" az ecet és cukor hozzáadásával, mire eltalálom a helyes arányt.
Frissen is nagyon finom, de hetekig is eláll.