2014. április 28., hétfő

Magyaros pogácsa


Hozzávalók
60 dkg liszt
1 Rama margarin
1 kis doboz tejföl
1 tojás
5 dkg élesztő (1 dl langyos cukros tejben felfuttatva)
késhegynyi sütőpor
1 csapott evőkanál só
1 csokor metélőhagyma apróra vágva
10 dkg füstölt kolbász apró kockákra vágva

1 tojás
5 dkg reszelt sajt

A lisztben elkeverjük a sütőport, sót,  majd belemorzsoljuk a margarint. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást. Mehet a metélőhagyma és a kolbász is. A tésztát összegyúrjuk majd 30-40 percet pihentetjük.
Kelesztés után 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.