2013. február 14., csütörtök

Meggyes kifli




Meggyes kiflit ezideig csak a mi családunkban fogyasztottam. Mindenhol jobban kedvelik a mákos, diós, gesztenyés verziót. Volt alkalom, hogy lekvárossal kínáltak, de meggyessel csak anyunál és nagynénikéimnél találkoztam. Pedig az édes kis desszert kiflik közül határozottan ez a kedvencem. Porhanyós, imádnivaló, falatnyi élvezet.

Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor
30 dkg zsír
2 kis doboz tejföl

magozott meggy
vaníliás porcukor

A sütőport elkeverjük a lisztben. A zsírt elmorzsoljuk a sütőporos lisztben, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tejfölt. 3mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Minden korong közepére 2 szem meggyet teszünk, majd félbehajtjuk és a széleit összenyomkodjuk.
180 C fokon kb. 10-15 perc a sütési ideje.
Még melegen (de ne forrón) vaníliás porcukorba forgatjuk.