2013. február 4., hétfő

Kukorica-krémleves baconchips-szel




Hozzávalók:
2 csemegekukorica konzerv
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejszín
2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
2 dkg vaj
8-10 szeletelt bacon

A vajon ropogósra pirítjuk a szalonnaszeleteket. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a kukoricát. Kis vizet öntünk alá, belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk. Mivel a konzervkukorica puha, ezért a főzési idő meglehetősen rövid. A kevés vízzel éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és 2 dl tejszínt keverünk bele. Turmixgépben összeturmixoljuk, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a maradék 2 dl tejszínt, a petrezselyem zöldjét és összeforraljuk. (A petrezselyemzöldet a végén tegyük bele. Én még turmixolás előtt beleraktam, ezért lett zöld a leves).
Leveses tálkákban pirított szalonnával a tetején találjuk. 
Tartalmas, finom, roppant egyszerű. :)

Eredeti recept: itt