2014. május 11., vasárnap

Habkönnyű csokis-tejszínes, epres párnák


Eperszezon van és gondoltam kitalálok valamit a "20 perc alatt kész" kategóriában, ami csokis is, epres is, és nem túl tömény. Az eredmény szerintem csodás (mármint ízre), pont ilyennek "kívántam".

Hozzávalók
1 csomag fagyasztott leveles tészta
kevés porcukor és kristálycukor a tészta szórásához
4 dl tejszín (állati tejszín!!)
2 csomag habfixáló
2 evőkanál holland kakaó
kevés porcukor
eper

A leveles tésztát kiolvasztjuk és porcukorral meghintett nyújtólapon kb 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Ügyeljünk arra, hogy téglalap alakúra nyújtsuk, mert így tudunk szabályos téglalapokat vágni belőle.
Miután kinyújtottuk, meghintjük a tetejét kristálycukorral, ami sütés közben gyönyörűen karamellizálódik és roppanóssá teszi a tészta felületét.
Pizzavágóval (lehetőleg) szabályos téglalapokat vágunk, sütőpapírral borított sütőlemezen, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a csokis tejszínt. 4 dl tejszínt tetszés szerint ízesítünk porcukorral, hozzáadjuk a habfixálót, kakaóport és kemény habot verünk belőle. Habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a kihűlt leveles tészta lapokat, majd kirakjuk eperrel.

A lapok szép pufira sülnek, így eldönthetjük, hogy csak a tetejét díszítjük, vagy éles késsel kettényitjuk a tésztát és a közepét töltjük be.