2013. április 7., vasárnap

Fehércsoki mousse tortakrém




Finom, légiesen könnyű tortakrém, nagyon jól harmonizál bármilyen gyümölccsel.

Hozzávalók:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
0,5 liter tej
5 evőkanál kristálycukor
2 tábla jó minőségű fehér csokoládé
3-4 dl Hulala
1 evőkanál zselatin

A pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és sűrű krémmé főzzük. Folpackkal letakarjuk (ne a a főzőedényre, hanem közvetlenül a pudingra tegyük a fóliát, így nem tud bőrösödni). Kihűtjük.
Miután kihűlt a fehér csokit felolvasztjuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a pudinghoz. A Hulalat kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a krémbe, vigyázva, hogy ne törjük össze. 
A zselatinhoz kevés vizet adunk (amennyiben éppen fel tud oldódni) felmelegítjük és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a krémhez.