2012. szeptember 28., péntek

Parmezános csirke bacon-ös tócsival




HOZZÁVALÓK
Csirkéhez
0,5 kg csirkemell filé
10 dkg reszelt Parmezán
Fokhagymapor
1 csomag olasz salátaöntet por

A csirkemellet - rostokra merőlegesen - 1 cm-es szeletekre vágjuk. A Parmezánt, fokhagymaport, salátaöntet port összekeverjük. A csirkemell szeleteket bevizezzük, a sajtos keverékbe mártjuk és olajon kisütjük.
Egy amerikai oldalon találtam ezt a receptet. Először csodálkoztam a salátaöntet poron, mint hozzávalón, de komolyan, nagy ötlet! Nagyon finom, omlós csirke lesz belőle, kívül roppanós kéreggel.

Baconös tócsi-falatkák
4-5 közepes nagyságú burgonya
1 tojás 
1-2 ek liszt
zúzott fokhagyma
tejföl
Parmezán
kockázott bacon

A krumplit lereszelem (mindjárt mutatom, milyen gyorsan, könnyen és gyönyörűen!). Belekeverem a hozzávalókat - ízlés szerint (én 1 evőkanál parmezánt, 1 csomag bacont, 2 evőkanál tejfölt, 2 gerezd fokhagymát tettem bele - de ez egyénenként változó). Ostyasütőben szoktam kisütni, így teljesen zsiradékmentes és nagyon jópofán rusztikus.

Most pedig bemutatom az egyik kedvenc háztartási gépemet: Moulinex Fresh Express névre hallgat, és pillanatok alatt lereszelek vele MINDENT: sajtot, krumplit, zöldséget, diót, szinte bármit! Imádom!! Bemutató videó itt.


Így reszeltem le 2 perc alatt 5 közepes krumplit :))

2 megjegyzés:

  1. Kedves Eszti!

    Elnézést, hogy ide írok, de éppen egy ilyen Moulinex masina vásárlása előtt állok és sehol nem találok utalást egy problémámra. Bár sok mindenre használható ezt látom más helyeken és videókon is, de én kifejezetten azért "kattantam" rá, mert burgonyát is reszel. Ugyanakkor nekem lepcsánkához kellene reszelnem vele krumplit, mivel a kézi megoldás elég ideg és újjtépő. :) Tud ilyen téren is tapasztalatot mondani? Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel, Környei Mihály (kornyei.mihaly@gmail.com)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mihály!
      A választ itt is megosztom, hátha mást is érdekel.

      A Fresh Express az egyik kedvenc háztartási gépem lett, mindent ezzel darálok, reszelek.
      A fenti képen a durvább reszelőt használtam krumplireszelére, így erősebb, vastagabb szálú a lereszelt krumpli, a lepcsánka (tócsi, tócsni stb) rusztikusabb kinézetű.
      A képen mellette látható a narancssárga tárcsa, azzal finomabb szálú, pépesebb lesz a krumpli.
      Üdvözlettel: Eszti

      Törlés