2012. szeptember 30., vasárnap

Gundel palacsinta

Ezer variációban fogyasztottam már, de nálam ez a recept verhetetlen.



Palacsintát sütök... aztán:

Diós töltelék:
20 dkg darált dió
12 dkg kristálycukor
1 dl tejszín
Rum - ízlés szerint

A felforralt tejszínhez hozzáadjuk a darált diót, cukrot és 1-2 percig főzzük. Kevés tejet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Mikor kicsit kihűlt hozzáadjuk a rumot.

Csokoládé öntet:
2,5 dl tej
1,5 dl tejszín
15 dkg csokoládé
5 dkg kakaópor
1,5 dkg liszt
3 tojássárgája
1 vaníliás cukor
rum - ízlés szerint

A tojássárgákat cukorral, majd kakaóporral, liszttel, kevés hideg tejjel habosra keverjük, majd ezt követi a felolvasztott csokoládé és a vaníliával felforralt tej. Forrpontig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt és rumot.

A töltelékkel megtöltjük, háromszögbe hajtogatjuk és jó gazdagon nyakon öntjük csokiöntettel!