2013. augusztus 31., szombat

Cukkini tócsi



Hozzávalók
1 nagy cukkini
1 fej vöröshagyma aprítva
2-3-gerezd fokhagyma zúzva
1 csomag petrezselyemzöld aprítva
2 tojás
1 kis pohár tejföl

bors
finomliszt

A cukkinit meghámozzuk, feldaraboljuk és a magokat eltávolítjuk. Nagyobb lyukú reszelővel lereszeljük (én a kedvenc gépem a Moulinex Fresh Express segítségét vettem igénybe, kb. 1 perc alatt elkészültem vele).
A reszelt cukkinihez hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, tojást, tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük.
Végül annyi lisztet keverünk bele, hogy egy nokedli állagú masszát kapjunk.

Olajat hevítünk és kisütjük a lepénykéket. Evőkanállal kis halmokat helyezünk a forró olajba és ellapítjuk olyan vastagságúra, amilyennek szeretjük. Mindkét oldalát pirosra sütjük.

Önálló egytálételként vagy köretként is megállja a helyét.