2012. október 15., hétfő

Gesztenyekrém

A gesztenyepüré úgy finom, ahogy van. Nem szabad sokat variálni rajta, nem szabad, hogy veszítsen az ízéből, csak kicsit puhítanunk kell, hogy könnyen kenhető legyen.
Ez a leges legegyszerűbb tortakrémem, pillanatok alatt kész van. Ha kevés időnk lenne sütit készíteni, ez tökéletes választás.

1 csomag gesztenyemasszához számolunk 1 dl tejszínt és ízlés szerint porcukrot.
Az 1 dl tejszín az a maximum, ettől inkább kevesebbet tegyünk bele, de ezzel a mennyiséggel még jól dolgozható krém lesz belőle.
Egy torta betöltéséhez kb. 2-3 gesztenyemasszát használok.

A gesztenyéhez hozzákeverjük a tejszínt, nem kell felverni(!), csak úgy "folyósan", és ízlés szerint porcukrot. Aki szereti egy pici rummal is megbolondíthatja. Ennyi! Így tökéletesen megőriztük a gesztenye ízét és zamatát. :)))

Itt most álljunk meg egy szóra: a tejszín az MINDIG, kivétel nélkül mindig állati eredetű legyen!!! Tejszínes tejszín, nem növényi! Tudniillik azért TEJszín a neve, mert állítólag látott tejet!
Ölni tudnék a növényi habalapoktól! Nehéz, rossz ízű, tiszta műanyag. 
Egy szó, mint száz: használjunk jó minőségű állati eredetű tejszínt, mert sokkal finomabb!



Csupaszív gesztenyetorta