2012. október 15., hétfő

Csokikrém

Nagyon sokszor használom ezt a krémet tortáim töltésére, és igyekszem is mindenkit rábeszélni, hogy ezt feltétlenül kóstolja meg, mert naggggyoon finom!!

Az eredeti recept egy Zala kocka receptje innen. Ezt a krémet sem lehet elrontani, még soha nem lett "folyós". Isteni finom, lágy, könnyű, nem tömény krém. Nagyon hálás vagyok ezért a receptért.

Hozzávalók:
0,5 l tej
2 csomag csokis pudingpor (Oetkert használok, egyik étcsokis, másik hagyományos)
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
25 dkg margarin

Előveszek egy nagyobb lábost (akkorát, hogy az összetevőket meg tudjam főzni benne + kihűlés után a margarint úgy hozzá tudjam robotgéppel keverni, hogy ne terítse be az egész konyhát). 
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverem majd hozzáadom a pudingport egy pici tejet és csomómentesre keverem. Ezt követően hozzáöntöm a maradék tejet és felteszem főni. Mikor sűrűsödni kezd, egy kicsit  habosodik a teteje. Az a tapasztalatom, hogy akkor jó a krém, ha már nem habos és úgy besűrűsödik, hogy alig bírod keverni. Felejtsük a jó öreg fakanalat, mindig habverővel keverjünk!
Hagyjuk a krémet teljesen kihűlni. Ha kevés időnk van, állítsuk a lábost hideg vízbe. Teljesen ki kell hűlnie!!! A krém tetején képződött kemény "bőrt" szedjük le, és ezt követően keverjük bele keverőgéppel a szobahőmérsékletű margarint.



Csokitorta egy tanító néninek békebeli hangulattal: tintatartóval és horgolt terítővel